En son beş Yangın Çıkış Kapısı Kentsel haber
En son beş Yangın Çıkış Kapısı Kentsel haber
Blog Article
Yangın kapıları periyodik olarak yoklama edilmeli ve bakımları tekdüze olarak konstrüksiyonlmalıdır. Kapının kızıllık çalışmasını peylemek dâhilin menteşeler, kilitler ve sızdırmazlık contaları kabilinden birlikteşenlerin durumu kontrolör edilmeli ve gerekirse bakım örgülmalıdır.
Yangın kapısı, bir binada yangın çabucak kullanılan bir güvenlik önlemidir. çoklukla yangın merdivenlerinde, ivedi çıkış noktalarında veya yangınla uğraş ekipmanlarının bulunduğu odalarda bulunur. Yangın kapıları yangına dayanıklı malzemelerden mamultır ve yangın sırasında alevlerin ve esrarın yayılmasını engellemeye yardımcı olabilir.
Kapı kanadı içinde yalıtım malzemesi olmayabilir yahut elan safiha malzeme kullanılabilir. Yine bu tip kapıda bir ölçün olmadığı derunin sac lafınlığı 1.0 mm yahut daha rafine kullanılabilir. Bu şekilde bir standarda uymadan yapılan, yani belgesiz bir yangın kapkaloriı öteki ifadeyle ucun yangın bapsı 3000 TL den süregelen fiyatlara sağlamak mümkündür. Evgin çıkış kapısı olarak da adlandırılan bu kapılar ucuz yangın kapısı olarak da nitelendirilir.
Anne özelliği yangına peklik olan yangın kapıları, çok yüce sıcaklıktaki yangınlara dayanarak insanların güvenli bir şekilde birçokmalarını esenlar ve herhangi bir yangın takkadak binadan tam çıkış ciğerin kullanılması gerekir.
Yek kanatlı yangın bapları binaların içinde olması umulur yangın ve benzeri ivedi durumlarda önlem dercetmek en önemli tedbirlerin başlangıcında gelir.
Yangın merdiveni bapları yönetmeliklere nazaran projelendirilirken bayağı önemli bir noktada bulunmaktadır. Bu kapıların tasarrufı ve uygulamasında temelı nazarıitibar edilmesi müstelzim durumlar şunlardır;
Kapı açıkken otomatik kapanma mekanizması sayesinde yangının serladığı taraftan zararlı tesirleri engellediği ve Yangın Merdiveni Kapısı merdiven kenarını etkilemeye devam ettiği midein güvenlik marjı olarak da bileğerlendirilebilir. .
Yangın bapsı TSE standartları her firmanın ve kullanan binanın riayet etmesi gereken kaideleri derunermektedir.
Yangın merdiven bapsı her açıdan kolay görülebilen ve ulaşılabilen mesafede olmalıdır. Bu nedenle yerini belli fail levhalar ve işaretler kullanılır.
Bu yüzden yangın merdiveni imalatında yanmaz ve dayanıklı gereç kullanılması önemli olmaktadır.
Yangın merdiveni yardımıyla yangın esnasında insanların emniyetli ve hızlı bir şekilde tahliye edilmesi katkısızlanır. Meydana getirilen araştırmalar, yangın mebdelangıcından itibaren sabık 3 dakikalık müddet zarfında hikâye yerinin dumanla dolduğu lokalizetir. Yine yalnızca 6 dakikalık kısa bir sürede platformın alevlerle kaplandığı sabitleme edilmiştir. Bu denli hızlı gerçeklehandan yangın olumsuzluklarıyla konstrüksiyonların muhtevaindeki merdivenler kullanılamaz bir hal kırmızıır. Böylelikle konstrüksiyonlardan çıkış imkânsız olabilir. En uz alternatif kaçış yolu ise yangın merdivenleri sebebiyle oluşur. Can kaybının en aza indirilmesi ya da baştan aşağı engellenebilmesinde yangın merdivenlerinin gösterişü çok büyüktür.
Özellikle santimantal ve maliyetli materyallerin olduğu odaların baplarının katiyetle yangına dayanıklı maddelerden üretilmiş olması gerekir.
Yangın kapisinda panik bar kolu ürkü anında kapının rahatlıkla açılması sinein kullanılır. Panik barlı yangın merdiveni kapısı yardımıyla yangın merdivenine ulaşım kolaylaşır. Yangın baplarının yangına metanet sınıfları, çoklukla A, B ve C olarak sınıflandırılır.
Yangın bapları, sıcaklığa dayanıklı ve yangına dayanıklı malzemelerden mimarilır. Bu malzemelerin semtı rabıta, yangın bapları umumiyetle özel istila ve kapı menteşeleri kabilinden gayrı yangın sıyanet özelliklerine sahiptir.